Boka kostnadsfri demo

Häng med oss i våra sociala medier!

Kundcase  |  13 Jun 2024

”Synergier mellan alla användare gör att vi hjälper varandra”

SG Maskin grundades 1964 av Stig Gustavsson och drivs i dag av den andra generationen Gustavsson. Sonen Henrik tog över företaget 2016. De utför arbeten med att anlägga husgrunder, markarbeten och transporter men hyr även ut maskiner och fordon. De använder sedan vintern 2022 sin egen skräddarsydda version av HR-appen.

SG Maskins kontor ligger på Ramnaslätt utanför Borås. Här satte de ned sina bopålar redan 2003. I år är det hela 60 år sedan SG Maskin grundades av Stig Gustavsson. Nu är det sonen Henrik som driver företaget vidare och de har nyligen investerat i att bygga nya lokaler som passar bättre för hur verksamheten ser ut i dag.

Med en stor maskinpark och många arbeten utspridda i södra Sverige använder de HR-appen för att smidigt kunna kommunicera med alla som är ute på jobb. Vi stämde av läget med Karolina Gustavsson, kontorschef, SG Maskin.

Hej Karolina. Hur använder ni er av appen i ert arbete?

Vi använder den till många saker. Vi har våra policys där. Personalhandbok, visselblåsning, ledighetsansökan och mycket mer. Och självklart vår populära social wall som ger oss en bra teamkänsla.

Hur gick det när ni lanserade ert skräddarsydda intranät?

Eftersom vi har många medarbetare som inte är på plats dagligen så skaffade vi den först som ett kommunikationsverktyg och har byggt ut den allteftersom. Jag kan inte säga annat än att den har funkat jättebra redan från start för oss.

Jag vill också säga att jag är väldigt imponerad av HR-appen och det arbete utvecklarna gör. Vi får alltid snabba svar när vi hör av oss. Och sättet den utvecklas på med synergier mellan alla användare gör att vi hjälper varandra. Vi blev exempelvis jätteglada när vi kunde ta del av ensamarbetstimern. Helt perfekt.

Ni använder QR-koder som ni scannar i appen. Hur funkar det?

Vi hade sedan tidigare ett system med QR-koder i maskinerna som gick att läsa av i ett annat system och vi frågade Pontus om det skulle gå att integrera i HR-appen. Och det gick! Nu kan vi läsa av koden för att lägga in felanmälningar, göra kontroller av säkerhetsdatablad och mer.

Är det något ni skulle vilja se fanns tillgängligt som en funktion som ni inte har i dag?

Om något så saknar jag en utveckling av kommentarsfunktionen så att det går att ha en tråd där. Sen vore det fint om vi kunde skicka underlagen från våra körningar direkt till ekonomi så att de kan ta hand om det direkt utan några mellanhänder.

Fakta

Namn: Karolina Gustavsson
Familj: Man och två döttrar
Yrke: Kontorschef

Några som valt HR-appen