Boka kostnadsfri demo

Häng med oss i våra sociala medier!

Nyheter  |  15 Apr 2024

”Det känns som att vi sitter i en raket som precis lyft från marken”

HR-appen har födelsedag. I dag är det tre år sedan den lanserades. Sedan dess har fler än 40 000 användare loggat in över 4 000 000 gånger.

- Det är en välmående treåring som växer precis som en treåring ska. Den springer verkligen omkring och vi hänger med som väldigt stolta föräldrar, säger Pontus D. Schiöld, vd Roxx Webb.

Ända sedan starten har målet med HR-appen varit att skapa en plattform som förenar människor, men också att minimera antalet system för en enklare arbetsdag. Nu är det hela tre år sedan den slog upp ögonen och vi tog ett snack med Pontus D. Schiöld, vd för Roxx Webb.

Över 4 000 000 inloggningar i appen nåddes nyligen. Vad är du allra mest stolt över?

– Jag har byggt många intranät tidigare och ibland har det känts som att man har byggt en Ferrari som sedan bara står i skogen. Nu har vi byggt en riktig community. En plattform som faktiskt används. Det känns fantastiskt. Min fru brukar säga att vi har tre barn. William, Arvid och HR-appen.

Du är ute mycket och träffar kunder. Vilka reaktioner får du när du pratar med dem?

– Dom blir förvånade över hur mycket vi brinner och verkligen älskar det vi gör. Eftersom vi själva äger plattformen så blir dom imponerade av hur många problem i deras vardag vi kan lösa. 

Ni har växt mycket under kort tid. Hur känns det?

– Vi känns fortfarande som en start-up men med stödet från ett stort och tryggt företag i Roxx Communication Group. Vi är bara i början och hittar fortfarande våra rutiner medan vi växer och anställer fler när vi behöver det. Det är som att vi sitter i en raket som precis lyft från marken.

Ni är ett tajt gäng som utvecklar och underhåller appen. Vad skulle du säga är den hemliga ingrediensen för att ni lyckats så bra?

– Vi är ett väldigt bra gäng med helt rätt kompetenser som jobbar här. Vi drivs av utveckling och av att hitta lösningar som passar för så många användare som möjligt. Våra kunder är väldigt engagerade och vi växer tillsammans med dem. De verkar tycka om vår app lika mycket som vi gör.

Hur ser planerna för framtiden ut?

– Vi har fokuserat mycket på utveckling tidigare. Nu har vi en stabil grund att stå på och kan skala upp företaget på ett helt annat sätt. Men vi kommer fortfarande fortsätta framåt likt förut. Vi lyssnar på användarna, lär oss och utvecklas med dem.

Vad får treåringen i present?

– 🇸🇪🇳🇴🇩🇰🇮🇸🇫🇮, 🇺🇸 och 🤖.

Några som valt HR-appen