Boka kostnadsfri demo

Häng med oss i våra sociala medier!

Kundcase  |  11 Apr 2024

”Det finns hela tiden en vilja att komma med lösningar för att nå resultat”

Med över 30 bolag inom Welandkoncernen har arbetet med att lansera deras skräddarsydda version av HR-appen varit omfattande. Mattias Andersson, marknadsansvarig, har varit med på resan för att kunna lansera appen för koncernens alla anställda.

– Vi startade upp första delen av vår HR-app i juni 2023. Då lanserade vi den för alla anställda hos moderbolaget Weland AB. I november hade vi en större lansering och kunde då lägga till våra andra svenska bolag.  Det ligger ett stort arbete bakom med att få med alla, säger Mattias.

Hur känns det att ni kommit i gång?

– Mycket bra. Vi har exempelvis en väldigt aktiv personalklubb som ofta gör inlägg om aktiviteter som de anordnar. Vi ser också stora vinster med att kunna informera hela koncernen samtidigt.

Hur har ert samarbete med HR-appen fungerat överlag tycker du?

– Det finns hela tiden en vilja att komma med lösningar. Det är väldigt tydligt. Att få med alla bolag inom koncernen har inneburit många utmaningar och mycket jobb. Här har vi fått stor hjälp med att anpassa appen och göra de ändringar som behövs.

Du nämnde att personalklubben är aktiv och populär. Finns det någon annan funktion som är extra omtyckt?

– Alla anställda får sina lönebeskedet i appen. Det är uppskattat och gör den till en naturlig del av arbetet. Och att vi har vår matsedel i appen är väldigt uppskattat.

– En sak vi märkt som gett ett lite oväntat resultat är en funktion som vi lagt till där våra anställda klickar om de ska äta i restaurangen. Som resultat lagar köket mer exakta antal portioner och det har minskat vårt matsvinn. En oväntad men väldigt bra vinst, konstaterar Mattias. 

Några som valt HR-appen